Let op: vink eerst ‘ventilatiestromen’ aan bij projectinstellingen om gebruik te maken van deze weergaven.

Ventilatiestromen Gebouwsimulatie

Onder het menu Ventilatiestromen Gebouwsimulatie vindt je de resultaten van de module Ventilatiestromen Gebouwsimulatie. De module Ventilatiestromen Gebouwsimulatie bevat één type resultaat: tabellen. Deze resultaten kunnen alleen gegenereerd worden wanneer de module Gebouwsimulatie ook aan staat.

Er zijn drie tabellen voor de module Ventilatiestromen Gebouwsimulatie beschikbaar. Het betreft de onderstaande tabellen.

  • Ventilatiedebiet dag: In deze tabel wordt een overzicht weergegeven van de ventilatiedebieten per ruimte wanneer de installatie in dagbedrijf is;
  • Ventilatiedebiet nacht: In deze tabel wordt een overzicht weergegeven van de ventilatiedebieten per ruimte wanneer de installatie in nachtbedrijf is;
  • Ventilatiedebiet nacht (voorwaardelijk): In deze tabel wordt een overzicht weergegeven van de ventilatiedebieten per ruimte wanneer de installatie in voorwaardelijk nachtbedrijf is.

De generieke functies van de tabellen zijn terug te vinden op de webpagina Tabellen. De 3D-functie mist in deze tabellen, omdat de 3D direct in het scherm erbij wordt getoond. Hiermee zijn ook plattegronden te genereren met de ventilatiestromen hierop afgebeeld.

Ventilatiestromen Warmteverlies

Onder het menu Ventilatiestromen Warmteverlies vind je de resultaten van de module Ventilatiestromen Warmteverlies. De module Ventilatiestromen Warmteverlies bevat één type resultaat: tabellen. Deze resultaten kunnen alleen gegenereerd worden wanneer bij Warmteverlies en ventilatie gekozen is voor Eigen waarde en bij Bron ventilatielucht wordt bepaald uit is gekozen voor Ruimte-eigenschappen.

Tips om ventilatiestromen in beeld te brengen

Bij het simuleren van een gebouw moet je de ventilatiehoeveelheden invoeren. Breng vervolgens de ventilatiestromen met een 3D visualisatie in beeld en controleer snel en eenvoudig je invoer.

Tip 1. Maak gebruik van de overzichtelijke tabel

De invoer van je ventilatiedebieten krijg je te zien in handige tabellen. Je kan kiezen voor een tabel met de dag, nacht en/of nacht voorwaardelijk resultaten. Met de tabel heb je een goed overzicht van de ventilatiehoeveelheden per ruimte.

Tip 2. Controleer de ventilatiestromen in de 3D weergave

Klik op een tabel met de ventilatiehoeveelheden en krijg de ventilatiestromen onderaan in 3D weergaven te zien. Zo controleer je snel de ventilatiestromen en zie je gelijk voor welke ruimte en wanneer (dag, nacht of nacht voorwaardelijk) je eventueel wat moet wijzigen.

Tip 3. Maak eenvoudig meerdere overstromen inzichtelijk

Vul bij Eigenschappen – Ruimten – Potlood – Ventilatie – Luchtuitwisseling een negatief getal in voor afvoer en een positief getal voor toevoer. Zo bereken je snel meerdere overstromen van verschillende ruimten.


Terug naar Resultaten