EPA NTA 8800
Downloads

Hier vind je al je downloads die nodig zijn voor EPA

Downloads

Vabi EPA NTA8800

Download hier de meest recente versie van Vabi EPA. Er komen geregeld updates beschikbaar.

Vanaf 1 juni heb je versie 9 nodig om te registreren.
Om EPA te gebruiken heb je een licentie nodig. Deze download je op het Klantportaal. Bekijk deze online help pagina voor uitleg over activeren.
Om te kunnen oefenen voor het examen kunt u contact opnemen met uw cursusbureau voor een cursuslicentie.

Vervangen registraties versie 8

Wil je een registratie vervangen die voor 1 juni 2022 met versie 8 geregistreerd is? Dan moet je deze met versie 8 vervangen. Je kunt hier versie 8.11.2 downloaden met wachtwoord vabi.

Hier wordt uitgelegd hoe je 2 versie naast elkaar kunt registreren, of neem contact op met onze support medewerkers om je daarbij te helpen.

 

Opfriscursus

Vabi EPA NTA8800 versie 0.9 beta voor opfriscursus

Vanaf 15 februari 2022 is de 0.9 beta beschikbaar om te wennen aan de 2022 methodiek en de verplichte opfriscursus. Deze versie is officieel geattesteerd volgens de BRL 9501. Naar verwachting kan vanaf 1 juni met de opvolger van deze versie (9.0) geregistreerd worden. Tot dan kan alleen met de 8.X versies geregistreerd worden.

Examenversie

Vabi EPA NTA8800 versie 8.4 voor examens

Momenteel wordt tot eind juni 2022 versie 8.4 gebruikt door de examenbureaus Examenpark en Cito. Hiernaast kun je versie 8.4 downloaden om te oefenen voor het examen.

Om EPA te gebruiken heb je een licentie nodig. Om te kunnen oefenen voor het examen kunt u contact opnemen met uw cursusbureau voor een cursuslicentie.

Of je kunt je licentie downloaden op het Klantportaal. Bekijk deze online help pagina voor uitleg over activeren.

Voorbeeldprojecten

Voorbeeldprojecten

Om je te helpen met het wennen aan de software leveren we een voorbeeldproject mee. Hiermee kun je alvast spelen met de software, zonder dat je alles eerst moet invoeren.

De map met voorbeeldbestanden bevat:

  • Voorbeeldexamen Woning detail – Energie neutrale hoekwoning Oost
  • Bestaande bouw basis opname
    • Woning met verduurzamingsvariant
    • Woningen in een appartementencomplex

Webinars

Voorbeeldexamen & Webinars

Begin juli hebben we een voorbeeldexamen voor Utiliteit uitgewerkt in een nieuwe software introductie webinar. Het voorbeeldexamen (opnameformulier en invoerbestand) kun je downloaden op de pagina van de webinar.


Om te kunnen oefenen delen we hier een voorbeeldexamen,  bestaande uit een opnameformulier en .epa bestand.

  • Voorbeeldexamen Woning detail – Energie neutrale hoekwoning Oost

Op donderdag 7 januari hebben we dit voorbeeldexamen in een software introductietraining ingevuld. Klik hiernaast om deze webinar terug te kijken.

Licentie

EPA Licentie 2022

Download en activeer de licentie 2022 vóór vrijdag 1 april aanstaande. Start Vabi EPA met de rechter muisknop als administrator!

Het klantnummer kun je terugvinden in Vabi EPA, via het menu Update, Licentie. Op de derde regel staat het lidnummer, om in te loggen vul je nog een 0 in achter het lidnummer om er een klantnummer van te maken.

 

Labelverschuivingen NTA8800

In Vabi Assets Energie (sinds versie 6.50) is een indicatie opgenomen van de EP 2 score per woning. Hierin is het effect van de 5% lager uitpakkende resultaten nog niet in verwerkt. Op dit moment zal de voorspelling daarom te rooskleurig uitpakken.

We hebben daarom een correctie doorgevoerd voor de Excel, waarmee je met een eenvoudige export uit Vabi Assets Energie direct een indicatie krijgt van de eventuele labelverschuivingen op jouw voorraad. Een nieuwe versie van de Excel sheet met de nieuwe labelklassen kun je hier downloaden.

Licentie voorwaaarden

SLA en licentievoorwaarden

Elke dag is Vabi bezig om haar service voor klanten te optimaliseren. Soms doen we daarom aanpassingen in onze service om de samenwerking nog beter te laten verlopen. Hiernaast vind je de laatste licentieovereenkomst en de bijlagen zoals genoemd in de licentieovereenkomst overzichtelijk terug.