Dit scherm is te benaderen door:

• in het scherm Leidinggegevens op het veld Volgend T-stuk of Volgend X-stuk te klikken;
  • in het menu Invoeren te kiezen voor T-stukken of X-stukken.

In dit scherm worden gegevens van T-stukken en kruisstukken ingevoerd. Bovenin het scherm wordt steeds aangegeven om welke aftakgegevens het gaat.

Type

• Leidingnet
  • Tapwater

Het gewenste type aftakking kan geselecteerd worden uit het overzicht. Er is keuze uit:

• Scherpe aftakking 90
  • Scherpe aftakking 45
  • Afgeronde aftakking
  • Scherp broekstuk;
  • Afgerond broekstuk

Type

• Luchtkanalen

Het gewenste type aftakking kan geselecteerd worden uit het overzicht. Er is keuze uit:

• Broekstuk 30 graden scherp; Broekstuk 60 graden scherp; Broekstuk 90 graden scherp; Broekstuk 120 graden scherp; Broekstuk 150 graden scherp

• Omgekeerd 180 graden T-stuk;

• T-stuk 45 graden scherpT-stuk 60 graden scherp;

• T-stuk 90 graden scherpT-stuk 90 graden afgerond;

• Aftakking 90 graden stromend s=0Aftakking 90 graden stromend s=b/8Aftakking 90 graden stromend s=b/2Aftakking 90 graden stromend s=b;

• T-stuk 90 graden afschillerT-stuk 2×90 graden afschiller;

• T-stuk 2 x 90 graden omgekeerd T-stuk;

• Kruisstuk 90 graden.

Type

• Hemel- en vuilwaterafvoer

Het gewenste type aftakking kan geselecteerd worden uit het overzicht. Er is keuze uit:

• Aftakking T-stuk 90;

• Aftakking T-stuk 45;

Codering

• Leidingnet
  • Luchtkanalen
  • Tapwater
  • Hemel- en vuilwaterafvoer

Unieke codering voor de aftakking, bijvoorbeeld de bestelcodering.

Leverancier

• Leidingnet
  • Luchtkanalen
  • Tapwater
  • Hemel- en vuilwaterafvoer

Oproepen van het scherm Adresgegevens opdrachtgevers en leveranciers.

Dikte overgang

• Leidingnet
  • Tapwater

Hier wordt de dikte [mm] van een eventuele versmalling ter plaatse van de aftakking ingevoerd.

Publicaties
ISSO Publicatie 18 (2012) paragraaf 7.5.1 afbeelding 7.6
Afmetingen en snelheden bij insteekappendages / perskoppelingen

Zeta

• Leidingnet
  • Tapwater

Hier wordt de zetawaarde van de aftakking ingevoerd.