Rechtsboven in het scherm bevinden verschillende configuratie-opties.

Kleurinstellingen

Kleur instellingen: hier kunnen de kleuren ingesteld worden van de rasterlijnen, de achtergrond, maar ook de gebruikte kleuren in de stromingsprogramma’s voor de diverse soorten leidingen, symbolen en gekoppelde apparaten. De knop voorbeeld geeft een voorbeeld van de ingestelde kleuren, de knop standaard zet alle instellingen weer terug naar de standaard instellingen.

Bestanden

Onder paden instellen kunnen de standaard bestandlokaties van de algemene, de werk, de tijdelijke en de project bestanden bekeken worden. Tevens kan hier een ander pad voor projectbestanden (proj) worden aangegeven.

Instellen uitvoer

Instellen uitvoer: het kiezen van een printer (of pdf-writer) of bestandsnaam. Maar ook het instellen van de uitvoer: font grootte en pagina marges. Deze instellingen worden als default toegepast zodra na het rekenen voor printen uitvoer wordt gekozen.

Help (F1)

Koppeling naar de online help. Dit kan ook door het gebruiken van de [F1]-toets.

Update info

Deze optie is bedoeld om de versie van het programma weer te geven.