Nieuw

Het starten van een nieuw project. Hierbij kan gekozen worden voor het importeren van de definitiegegevens van:

• Geen voorbeeld, start met een leeg project, geen gegevens;
  • Het standaard voorbeeldproject, het importeren van de definitiegegevens van het standaard voorbeeldproject (leidingafmetingen);
  • Een ander project als voorbeeld, het importeren van de definitiegegevens van een te kiezen project. Deze actie kan ook worden uitgevoerd door het kiezen van Import.

Openen

Met openen open je jouw opgeslagen projecten. Ook kun je met de functie openen een dxf inlezen. Pas dan de extensie van het te openen bestand aan naar .dxf. Het importeren van de dxf is omschreven in de FAQ. Vanaf versie 10.91 is het mogelijk om een dxf in te lezen in een reeds aangemaakt project.

Import

Het importeren van een voorbeeld project bij het starten van een nieuw project. Uit het voorbeeld project worden de definities overgenomen. Definities kunnen bijvoorbeeld zijn begrenzingen, afmetingen, apparaten, enz. Zie ook Importeer project

In het startscherm is een mogelijkheid aanwezig om uit een reeds opgeslagen project aangemaakte onderdelen te importeren.

Met deze functie kunnen vanuit een project diverse definities overgenomen worden.
Het plaatje hierboven geeft aan dat bijvoorbeeld de 10 lokale verwarmingsapparaten uit het project leiding.prj worden overgenomen. Hiertoe is op de button selectie gedrukt achter de omschrijving en zijn vervolgens uit de lijst de te selecteren items aangegeven of met de button selecteer alles allemaal geselecteerd. Hierna Op de button Ok drukken voor bevestiging.

Hierna zijn de definities geïmporteerd en derhalve in het project aanwezig.

Terug naar Startscherm