Installeren en Activeren (lokaal)

Bekijk de video of volg het stappenplan om een schone installatie te doen.

Voor het installeren van Vabi Uniforme Omgeving zijn twee bestanden nodig.

1

Download de setup van de Vabi Uniforme Omgeving bij Downloads. Sla deze op in bijvoorbeeld de map ‘Downloads’ op uw computer. De download van de software is een ingepakte map (ZIP-bestand), pak dit bestand uit voorafgaand aan de installatie.

2

Download uw licentiekey voor de Vabi Uniforme Omgeving van de beveiligde omgeving user.vabi.nl onder menu item ‘Licenties’. Sla deze ook op in bijvoorbeeld de map ‘Downloads’.

3

Sluit, voordat u de software gaat installeren, eventueel openstaande Vabi UO programma’s.

4

Open de uitgepakte map en start het bestand: WINSTALL.exe.

5

Kies de map, waarin u Vabi Uniforme Omgeving wil installeren, deze map moet ‘VABI_UO‘ worden genoemd (bijvoorbeeld C:\VABI_UO) en kies ‘Volgende’. Het is raadzaam om de map niet te diep in de mappen te installeren om het programma beter te laten werken.

6

In de volgende stap kiest u voor ‘Jaarlijkse, nieuwe of uitbreiding licentie’ en voor ‘Programma onderdelen en licentie toevoegen‘. Kies daarna ‘Volgende’.

7

In deze stap heeft u de licentiekey nodig die al is gedownload. Dit is een bestand met de extensie: .UO_licentie. Selecteer in dit scherm de gedownloade licentiekey en kies ‘Volgende’

8

Selecteer eventueel de te installeren programma’s. Standaard zijn de programma’s waarvoor u een licentie heeft aangevinkt en hoeft u in deze stap verder geen acties te ondernemen. Kies ‘Installeren’ om de aangevinkte programma`s te installeren.

9

Na de installatie krijg je de melding dat de installatie geslaagd is. Er is de mogelijkheid om snelkoppelingen aan te maken op het bureaublad of in het startmenu.

10

Het installatieprogramma kan nu worden afgesloten. De Vabi UO software kunt u nu de komende jaren gebruiken als de pc met internet verbonden is. Heeft u niet altijd direct toegang tot internet of wilt u niet alle nieuwe programma’s updaten? Bekijk dan het stappenplan in de FAQ van de online help van Vabi Uniforme Omgeving.

Terug naar Algemeen