Onderwerpen binnen :

Bestanden gemaakt met het oude Vabi EPA-U programma, met een extensie *.epau_project, kunnen geopend worden in Vabi EPA NTA 8800. We hebben oude invoervelden overgezet naar NTA 8800 en aanvullend default waardes opgegeven voor de meest gangbare invoer, zodat je van de meeste gebouwen direct een indicatie krijgt van de energieprestatie. Voordat je gaat registreren is het belangrijk dat alle invoer getoetst wordt aan het huidige NTA 8800 opnameprotocol ISSO 75.1.

Raadpleeg dit overzicht met informatie over hoe de gegevens uit EPA-U overgenomen zijn en welke aannames er gedaan zijn.

FAQ


Ik krijg geen resultaat
Voor EPA-U is er veel meer variatie mogelijk dan bij woningbouw, vaak zullen nog enkele velden ingevuld moeten worden voordat het object doorgerekend kan worden. Via Controleer Object kun je gelijk zien welke gegevens nog noodzakelijk zijn.

Vloer deelconstructie wordt niet geconverteerd
In de oude software kon je een vloer als deelconstructie van een vloer opgeven, in de NTA 8800 wordt dat niet meer ondersteund omdat de berekening dan niet goed gaat. Het is noodzakelijk om verschillende vloerconstructies zelf op te splitsen in apart geometrievlakken.


Terug naar EPA-U conversie