Hier geef je de eigenschappen van de constructies op. In feite zet je hier alle constructies klaar, die je in de objecten binnen dit project wilt gaan toepassen.

Constructies - projectbibliotheek

In de volgende stap (Objecten) geef je voor elk gebouw de geometrie op, waarbij je gebruik maakt van hier gedefinieerde constructies. Zo hoeft u de thermische eigenschappen van één type constructie maar één keer vast te leggen. Mocht u achteraf de eigenschappen van deze constructie willen veranderen dan is dat mogelijk. De wijzigingen worden door het programma automatisch in de geometrie van alle objecten en rekenzones doorgevoerd.

Het grote voordeel van het maken van de constructiedefinities in deze project bibliotheek is dat deze opnieuw gebruikt kunnen worden.  Het gebruiksgemak gaat echter verder. Je kunt namelijk deze constructiedefinities ook in je eigen bibliotheek opslaan. De constructiebibliotheek kun je vervolgens in elk project hergebruiken.

De eigen bibliotheek wordt momenteel opnieuw ontwikkeld. Meer informatie hierover volgt zodra deze beschikbaar komt in Vabi EPA.

Lees hier verder over het aanmaken van constructies.

Kwaliteitsverklaring

Als er een kwaliteitsverklaring uit de databank van BCRG beschikbaar is, dan moet deze toegepast worden. Je kunt bij BCRG filteren op de richtlijn NTA 8800. Als je een verklaring volgens een oudere richtlijn wilt toepassen, volg dan de overgangsregeling. De waarde van de verklaring moet, in verband met wijziging van Bouwbesluit, gecorrigeerd worden.


Terug naar de Online Help