Stappenplan

De workflow van EPA bestaat momenteel uit een viertal stappen.

 1. Algemeen
 2. Constructies
 3. Installaties
 4. Objecten
  • Meterstanden (alleen met licentie maatwerkadvies)
  • Algemeen
  • Rekenzones
   • Algemeen
   • Installatie
   • Geometrie
   • Verlichting (alleen bij objecttype Utiliteit)
   • Maatwerk (alleen met licentie maatwerkadvies)
  • Resultaten
 5. Maatregelen (alleen met licentie maatwerkadvies)
 6. Varianten (alleen met licentie maatwerkadvies)

Bij Stap 1– Algemeen voer je gegevens in over het project zoals het objecttype, bouwfase en opnameniveau. Daarnaast geef je hier de opdrachtgever en adviseursgegevens op.

Onder constructies, Stap 2, kun je verschillende constructies aanmaken die in de woning of het utiliteitsgebouw voorkomen. Hier geef je alleen de eigenschappen op van de constructies en nog niet de afmetingen en oriëntaties. Deze kun je per rekenzone in de objecten definiëren in Stap 4. Op deze manier hoef je slechts één keer eigenschappen van bijvoorbeeld een buitengevel op te geven.

In Stap 3, kun je, vergelijkbaar met constructies, de eigenschappen van een of meerdere installaties definiëren. Ook deze wijs je pas bij Objecten toe aan het betreffende gebouw in stap 4. Nadat je de constructies en installaties klaar hebt gezet kun je deze koppelen aan de rekenzones van de objecten.

Navigatiemenu

In de linker balk kun je door de verschillende stappen navigeren. Binnen het Object kun je zowel via de knoppen in de invoerschermen door de software navigeren, maar voor de eerste rekenzone kan dit ook via het snel navigatie scherm links. Onderaan het navigatiescherm  vind je de snelresultaten die actief wordt zodra en een compleet ingevuld object geopend hebt. Wil je direct het effect zien van aangepaste invoer, klik dan op de Rekenen-knop.

Op ieder invoerscherm vind je rechts bovenin een vraagteken die je naar de online help brengt.

Importeren-exporteren

Exporteren en importeren van tegellijsten

De verschillende tegellijsten in Vabi EPA kun je exporteren en importeren waardoor je gegevens eenvoudig kunt uitwisselen met andere bestanden, of met collega’s. Alle tegels worden in een exportbestand geplaatst en kunnen in een ander bestand geïmporteerd worden via de knop importeren.


Terug naar de Algemeen