De workflow van EPA bestaat momenteel uit een viertal stappen.

1. Algemeen
    • Projectgegevens
    • Energieprijzen maatwerkadvies (alleen met licentie maatwerkadvies)
    • Opdrachtgever
    • Adviseur gegevens
  2. Installaties
    • Ventilatie
    • Verwarming
    • Tapwater
    • Koeling
    • Zonne-energie
    • Bevochtiging en ontvochtiging (alleen bij objecttype Utiliteit)
  3. Constructies: gevel, paneel in kozijn, raam, deur, dak en vloer
  4. Objecten
    • Algemeen
    • Maatwerk (alleen met licentie maatwerkadvies)
    • Rekenzones
      • Algemeen
      • Installatie
      • Geometrie
      • Verlichting (alleen bij objecttype Utiliteit)
      • MWA gebruik (alleen met licentie maatwerkadvies)
    • Resultaten
  5. Maatregelen (alleen met licentie maatwerkadvies)
  6. Varianten (alleen met licentie maatwerkadvies)

Bij Stap 1– Algemeen voer je gegevens in over het project zoals het objecttype, bouwfase en opnameniveau. Daarnaast geef je hier de opdrachtgever en adviseursgegevens op.

In Stap 2, kun je de eigenschappen van een of meerdere installaties definiëren. Deze wijs je pas bij Objecten toe aan het betreffende gebouw in stap 4.

Onder constructies, Stap 3, kun je verschillende constructies aanmaken die in de woning of het utiliteitsgebouw voorkomen. Hier geef je alleen de eigenschappen op van de constructies en nog niet de afmetingen en oriëntaties. Deze kun je per rekenzone in de objecten definiëren in stap 4. Op deze manier hoef je slechts één keer eigenschappen van bijvoorbeeld een buitengevel op te geven.

Nadat je de constructies en installaties klaar hebt gezet kun je deze koppelen aan de rekenzones van de objecten.

Tooltip

Als er een (i) info-icoontje zichtbaar is, dan kun je daar met je muis boven bewegen voor aanvullende informatie over het invoerveld.

Navigatiemenu

In de linker balk kun je door de verschillende stappen navigeren. Binnen het Object kun je zowel via de knoppen in de invoerschermen door de software navigeren, maar voor de eerste rekenzone kan dit ook via het snel navigatie scherm links. Onderaan het navigatiescherm  vind je de snelresultaten die actief wordt zodra en een compleet ingevuld object geopend hebt. Wil je direct het effect zien van aangepaste invoer, klik dan op de Rekenen-knop.

Op ieder invoerscherm vind je rechts bovenin een vraagteken die je naar de online help brengt.

Importeren-exporteren

Exporteren en importeren van tegellijsten

De verschillende tegellijsten in Vabi EPA kun je exporteren en importeren waardoor je gegevens eenvoudig kunt uitwisselen met andere bestanden, of met collega’s. Alle tegels worden in een exportbestand geplaatst en kunnen in een ander bestand geïmporteerd worden via de knop importeren.