ODBC Koppeling

De ODBC/DSN koppeling is cruciaal voor het communiceren van Assets Energie en de database. Door de ODBC/DSN koppeling is het mogelijk dat de database kan worden benaderd door applicaties die op verschillende machines zijn geïnstalleerd. Dus elke laptop (of server) met Assets Energie moet een ODBC/DSN koppeling maken naar de database om te kunnen functioneren.

De DSN kan op verschillende manieren worden aan gemaakt. Wij behandelen hier de meest handige manier, dit is via de applicatie ODBC Data Source Administrator (32-bits). Deze applicatie kan op elke machine worden gebruikt zonder dat daar de Assets Energie Installer voor nodig is.

Koppeling aanleggen op basis van: ODBC Data Source Administrator (32-bits)*

De ODBC koppeling kan ingesteld worden op de volgende locatie:

C:\Windows\System32\odbcad32.exe (voor 32 bits OS)

C:\Windows\SysWOW64\odbcad32.exe (voor 64 bits OS)

Benodigde drivers:

• Microsoft SQL: “ODBC driver 17 for SQL Server”

Voor het aanmaken van een ODBC koppeling zijn de volgende instellingen van toepassing (invoer velden zijn afhankelijk van jouw omgeving):

1

Kies: ODBC Driver 17 for SQL Server

2

Vul de SQL server in (incl. instance), klik op [Next]

3

Kies voor SQL authenticatie, klik op [Next]

4

Selecteer de gewenste database en klik op [Next]

5

Zorg dat de optie ‘Use strong encryption for data’ uitstaat

Klik op: [Finish]

Maak altijd gebruik van de 32-Bits ODBC Data Source Administrator. ODBC/DSN aangemaakt op basis van 64-bits wordt niet ondersteund en zal niet werken.