In Assets Energie kan het nog wel eens voorkomen dat er een woning is geblokkeerd. Dit gebeurt meestal wanneer het project niet goed wordt afgesloten. Een woning raakt geblokkeerd in de software zodra er een woning nog is ‘geopend’ en alleen de verbinding naar de database is ‘gesloten’. Hierdoor is er geen seintje naar de database verstuurd met dat de woning weer ‘vrij’ is. Daarom is opeens de woning geblokkeerd. Dit is zeer simpel en eenvoudig te deblokkeren aan de hand van deze volgende stappen.

Stappenplan:

1. Open de deelvoorraad
  2. Open het menu ‘Beheer’
  3. Open de functie ‘Objectenbeheer’
  4. Selecteer de filter ‘Status’ met de optie ‘Geblokkeerd’
  5. Selecteer (alle) desbetreffende object(en) en klik op ‘Deblokkeren objecten’

Nu is het object weer beschikbaar.