Vanaf versie 8.10 is het weer mogelijk om gebruik te maken van de ‘vrije velden’ functie. Met de functie is het mogelijk om zelf datavelden aan te maken. In tegenstelling tot de Assets Energie gebaseerd op de Nader Voorschrift methodiek (6 versie) zijn de aantal vrije velden verhoogd van 5 naar 10. Tevens zijn de aangemaakte vrije velden en de gegevens die al ingevuld zijn bij de objecten behouden in Assets Energie NTA 8800.

Vrije velden definiëren

Om de vrije velden te definiëren klikt je in het menu, onder [Beheer] op [Definities vrije velden]. Het onderstaande scherm zal geopend worden:

Er zijn nu tien vrije velden beschikbaar. Hier ben je helemaal vrij met het invullen van deze velden. Je kunt de vrije velden definiëren, de opgegeven definities wijzigen en deze verwijderen. Je hoeft niet alle velden te gebruiken, want alleen de gedefinieerde velden worden zichtbaar in Assets Energie. Als je de definitie van een vrij veld weghaalt, zal het betreffende veld niet langer zichtbaar zijn in Assets Energie. Als je één of meerdere vrije velden hebt gedefinieerd, dan worden deze beschikbaar in het objectenselectiescherm aan de rechterkant.

Vrije velden invullen

Wanneer één of meerdere vrije velden zijn gedefinieerd, kan je bij het openen van een object onder
het tabblad [Vrije velden] de opgegeven definities vinden. Onder dit tabblad kun je per object, per
vrij veld de aangemaakte vrije velden invullen.

Met de Renovatietool kun je de vrije velden voor meerdere objecten in één keer invullen (in ontwikkeling). Ook kun je gebruik maken van de functie [Importeer CSV-bestand] om de inhoud van vrije velden batchgewijs bij te werken (in ontwikkeling).

Vrije velden exporteren

Nadat de vrije velden ingevuld zijn, kan je de gegevens van de vrije velden exporteren naar een CSV bestand (in ontwikkeling). Je kan hiervoor gebruik maken van de functie [Exporteer CSV-bestand] om de gegevens uit te draaien.