Met energieplannen kun je maatregelen of maatregelpakketten doorvoeren op doorsnedes van jouw woningvoorraad. Het is daarmee mogelijk om bijvoorbeeld voor een aantal woningen door te rekenen. Ga naar tabblad 5 “Energieplannen” om een energieplan toe te voegen, te kopiëren, te bewerken of te verwijderen. Je kunt ook energieplannen filteren via de rechterkant van dit overzichtsscherm.

Een nieuw energieplan toevoegen

Als je op de knop “Toevoegen” onderaan de scherm klikt, dan kom je in het onderstaande scherm:

1. Algemene gegevens
Je kunt in stap 1 de algemene gegevens van je energieplan invullen en/of bijwerken. Hier kun je bijvoorbeeld de eigenaar toevoegen. Je kunt ook eventueel de start- en opleverdatum toevoegen. De naam van je plan is een verplicht veld, de andere velden zijn optioneel in te vullen.

2. Selecteer woningen
In de tweede stap selecteer je de woningen die wil meenemen in dit energieplan. Klik op “Selecteer/verwijder woningen” om de woningen te selecteren en/of te verwijderen uit je energieplan. Je komt dan in het selectiescherm terecht.

Als advies willen we meegeven dat je per complex een energieplan opstel. Zo houd je een goed overzicht en bespaar je tijd bij het opstellen van de rapportages.

3. Selecteer maatregelen
In deze derde stap koppel je de maatregelen die je aan je geselecteerde woningen wil toepassen. Klik dan op “Toevoegen”, om een maatregel uit het tabblad “maatregelen” te selecteren en toe te voegen in je energieplan. Bij elke toevoeging kun je direct je resultaten zien in het deel “Resultaten”.

4. Exporteer naar lijst
Vervolgens kun je je energieplan exporteren naar een excellijst of een csv lijst. Klik dan op “Exporteer naar lijst (CSV)” of “Exporteer naar lijst (Excel)”, volgens jouw keuze

5. Energieplannen opslaan of annuleren
Ben je tevreden met je energieplan? dan kun je dit opslaan. Klik eenvoudig op de “OK” knop, je energieplan is dan te zien in het overzichtsscherm van je Energieplannen. Klik je op “Annuleren” dan verwijder je alle invoer en sla je het energieplan niet op. Je kunt dit dan ook niet meer vinden in je overzicht.

Terug naar Assets Energie