Assets energie bestaat uit verschillende onderdelen en modules. De onderdelen dienen dan ook apart van elkaar te worden geïnstalleerd. Elke module heeft zijn eigen functie, datastroom, locatie en connectie. Vooraf hebben wij een veelgebruikte systeemindeling voor Vabi Assets Energie uitgewerkt om een beeld te vormen van hoe dit in de praktijk kan werken*.

*Installatie locaties kunnen in de praktijk ook afwijken. Dit is volledig afhankelijk van uw ICT omgeving.

Aanvullend op de Systeemeisen is het voorbeeldsysteemindeling uitgewerkt in een installatieoverzicht. Als uitleg op het overzicht kun je per applicatie onderdeel teruglezen wat de werkwijze van de verschillende modules op elkaar zijn.

Omschrijving van het product in jouw ICT omgeving
SQL Database van Vabi Assets Energie:
Omschrijving: De SQL database bevat alle data die ingevoerd wordt in Assets Energie. Hij wordt vooral gevoed vanuit Assets Energie en levert info aan diverse systemen.
Locatie:
  • Geïnstalleerd op de Database server met SQL manager
Datastroom:
  • Van én naar Vabi Assets Energie
  • Naar de Vabi connector
  • Naar de Woonlasten Web service
Connectie:
  • DSN/ ODBC koppeling

Vabi Assets Energie
Omschrijving: Assets energie is de basis applicatie die gebruikt wordt voor energetische gebouwberekeningen en analyses op de woningvoorraad.
Locatie:
  • Geïnstalleerd op de clients (laptops van gebruikers) óf
  • Geïnstalleerd op de Terminal/Applicatie server
Datastroom:
  • Van én naar Vabi Assets Energie
  • Van én naar Documentbeheermap
Connectie:
  • DSN/ ODBC koppeling (per client)
  • verwijzing naar Shared Folder

Vabi Connector
Omschrijving: De Vabi Connector is een service. Hij maakt het mogelijk om gegevens aan te leveren vanuit de database naar het Primair systeem en Vastgoeddata.
Locatie:
  • Geïnstalleerd op de Applicatie server
Datastroom:
  • van Vabi Assets Energie database
  • Via Vabi SOAP naar primair systeem
  • Naar Vastgoeddata
  • Van én naar Documentbeheermap
Connectie:
  • DSN *(in config file)
  • Site/AppPool (IIS)
  • SOAP endpoint benaderen

De Vabi Woonlasten WebService
Omschrijving: De Vabi Woonlasten WebService is een service die woonlasten calculaties maakt voor de eigen website óf het WoonruimteBemiddelingSysteem
Locatie:
  • Geïnstalleerd op de applicatie server
Datastroom:
  • van Vabi Assets Energie database
  • Via Vabi SOAP naar eigen website óf het WoonruimteBemiddelingSysteem
Connectie:
  • DSN *(in config file)
  • Site/AppPool (IIS)
  • SOAP endpoint benaderen

TIP! Installatie locaties kunnen in de praktijk ook afwijken. Dit is volledig afhankelijk van jouw ICT omgeving.

Systeemeisen

Vabi Assets Energie

Processor Aanbevolen is een Multi-core processor
Geheugen Minimaal 2048 MB
Besturingssysteem
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Windows 8.1
Office* MS Office 2013
PDF reader Bijvoorbeeld: Adobe Reader
Database server Microsoft SQL Server 2012 (Express)
.NET Framework Versie 3.5 & 4.6.2

Bij gebruik van Vabi Assets Energie moet je rekening houden met de opslagcapaciteit voor:

Database De grootte van de database zal, afhankelijk van het aantal woningen, circa 0,5 tot 1 GB zijn.
Documenten Ongeveer 0,5 tot 1 MB per VHE, wanneer alle woningen uiteindelijk zijn afgemeld.
History dir Ongeveer 1 tot 2 MB per VHE (na 5 jaar historie).
Alternatieve locatie Houdt rekening met ongeveer 0,5 tot 1 MB per VHE, wanneer alle woningen uiteindelijk zijn afgemeld.
Woningdossier In eigen beheer van de corporatie.

Vabi Connector

Soort
Webserver (IIS) Mag op een bestaande server.
Besturingssysteem Microsoft Server 2012 R2 of hoger
.Net Framework Versie 4.7 of hoger
SSL certificaat Voorbeeld:

• Woonlasten.vabi.nl
  •  *.vabi.nl

De webserver heeft de rollen nodig die in de onderstaande afbeelding getoond wordt. De rollen zijn in te zien en aanpassen bij:

1. Server manager
  2. manage
  3. Add rolles and features
  4. Server and roles

Vabi Woonlasten Webservice

Soort
Webserver (IIS) Mag op een bestaande server.
Besturingssysteem Microsoft Server 2012 R2 of hoger
.Net Framework Versie 4.7 of hoger
SSL certificaat Voorbeeld:

• Woonlasten.vabi.nl
  •  *.vabi.nl

Installatieoverzicht Assets Energie hoe het mogelijk zou kunnen

Voor de volgende onderdelen zijn complete installatie handleidingen te vinden:

• Assets energie: Klik hier voor de online help van Assets Energie installatie.
  • Vabi connector: Klik hier voor de  online help van Vabi conenctor installatie
  • De woonlasten webservice: Klik hier voor de online help van Woonlasten webservice installatie.
  • Updaten van Assets Energie: Klik hier voor de online help van  Vabi Assets Energie update.