Assets Energie
Downloads

Hier vind je al je downloads die nodig zijn voor Assets Energie

Downloads

Vabi Assets Energie

De nieuwste versie van Vabi Assets Energie is beschikbaar.

Belangrijk bij de installatie

  1. Maak een back-up van de database voordat je gaat updaten
  2. Indien je gebruik maakt van de Woonlastenmodule, de Vabi Connector, Vabi Assets Webmutatie of woonlastenwebservice update deze dan ook.
In deze setup zit zowel versie NV en NTA 8800

XML-bestanden Aedes routekaart

Scenario’s voor de beleidstool in Vabi Assets Energie
In dit xml-bestand staan de scenario’s van Aedes routekaart. Deze kun je inlezen in de beleidstool van Vabi Assets Energie. Hiermee reken je de scenario’s door over je gehele voorraad. Download de Aades scenario’s hiernaast.

Maatregelen voor energieplannen in Vabi Assets Energie
In dit xml-bestand staan de maatregelen van Aedes routekaart. Deze kun je inlezen in energieplannen van Vabi Assets Energie. Hiermee reken je maatregelen door over complexen of woningen. Download de Aades maatregelen voor energieplannen hiernaast.

Bibliotheken

Nieuwe WWS puntentabel
Systeembeheer kan de bibliotheek naar de programmamap kopiëren (standaard is dit C:\Program Files\Vabi\Assets Energie\ of C:\Program Files\Vabi\Vastgoed\). Start daarna de applicatie en voer berekeningen opnieuw uit voor alle deelvoorraden, zodat de database tabellen opnieuw gevuld worden.

Prijzenbibliotheek

De energieprijzen zijn t/m 2020 bijgewerkt.

De overige prijzen die gebruikt worden bij beleidsinstellingen zijn bijgewerkt aan een publicatie van Agentschap NL met prijspeil 1 januari 2016 (uitgifte 13/9/2017). De uitgepakte bestanden van de download kunnen worden geïmporteerd bij het betreffende onderdeel in de Beleidsinstellingen onder het menu Tools.

Energie scenario’s
Het uitgepakte bestand van de download kan worden geïmporteerd via het menu Tools> Scenario’s > Importeer scenario’s. Als je de scenario’s wilt vervangen, kies dan bij het importeren voor [Alles verwijderen]. Na het importeren moeten alle deelvoorraden doorgerekend worden voor de hele woningvoorraad.

Woonlasten Webservice Energieprijzen
De energieprijzen voor de module Woonlasten Webservice zijn t/m 2020 bijgewerkt. Pak het zip bestand uit en vervang de huidige bestanden in de programmamap (standaard is dit C:\Program Files (x86)\Vabi\WoonlastenWebservice) met de onderliggende bestanden. Herstart daarna de Service van Vabi Woonlasten Webservice.

Labelverschuivingen NTA8800

In Vabi Assets Energie (sinds versie 6.50) is een indicatie opgenomen van de EP 2 score per woning. Hierin is het effect van de 5% lager uitpakkende resultaten nog niet in verwerkt. Op dit moment zal de voorspelling daarom te rooskleurig uitpakken.

We hebben daarom een correctie doorgevoerd voor de Excel, waarmee je met een eenvoudige export uit Vabi Assets Energie direct een indicatie krijgt van de eventuele labelverschuivingen op jouw voorraad. Een nieuwe versie van de Excel sheet met de nieuwe labelklassen kun je hier downloaden.