Als jouw organisatie gebruikmaakt van de Vabi Uniforme Omgeving (UO) software, vind je hieronder de stappen die gevolgd moeten worden. Op deze pagina leggen we uit wat je als organisatie de komende periode, tijdens het migratieproces, kunt verwachten en bieden we een overzicht van de stappen die je moet doorlopen zodra je je account succesvol hebt afgerond.

Gebruik je meerdere Vabi-softwarepakketten? Dan raden we aan om de stappenplannen in de aangegeven volgorde te doorlopen. Volg uiteraard alleen de stappen die relevant zijn voor de softwarepakketten waar je gebruik van maakt.

1. Vabi EPA
  2. Vabi Uniforme Omgeving (UO)
  3. Vabi Elements
  4. Vabi Assets Energie

Wat verwachten we de komende periode van jou?

Hieronder vind je een overzicht van het aankomende proces en wat we van jou als gebruiker verwachten:

Stap 1: Account afronden
Op het e-mailadres dat bij ons bekend is, ontvangt de technisch contactpersoon een e-mail om zijn account af te ronden. Rond het account zo snel als mogelijk af. Met dit account kan je inloggen in het nieuwe klantportaal van Vabi.

Stap 2: Medewerkers uitnodigen (indien van toepassing)
Zodra het account is aangemaakt, dien je zo snel als mogelijk alle accounts aan te maken voor alle gebruikers die met onze software werken of moeten gaan werken. Elke gebruiker kan straks met zijn eigen persoonlijke account gebruik maken van onze software. (zie handleiding)

Stap 3: UO login module installeren
Om in te kunnen loggen met je persoonlijke account, moet de aanvullende UO inlogmodule worden geïnstalleerd. Nadat je je account hebt afgerond, ontvang je een e-mail met instructies voor het downloaden en installeren van deze module.

Beheer je als organisatie de UO-software niet zelf en is dit uitbesteed aan een technische partij? Plan dan een afspraak in om de UO inlogmodule te laten installeren, maar plan de afspraak pas nadat je account is aangemaakt.

Mijn account is afgerond

Op het moment dat de technisch contactpersoon een mail ontvangt dat het account succesvol is afgerond, heeft hij/zij toegang tot het nieuwe klantportaal. Daarna is het van belang om de onderstaande stappen te doorlopen. De installatie kan op twee manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van hoe de software momenteel draait.

Updaten Vabi UO – Lokaal
Als gebruikers de software lokaal op een computer draaien, volg dan deze stappen om de inlogmodule te installeren voor elke gebruiker:

1. Download het ZIP-bestand naar je eigen computer.
  2. Pak het bestand uit in de map VABI_UO.
  3. Start het Vabi Menu op en log in met je persoonlijke Vabi account.

Updaten Vabi UO – Netwerk
Als de software op een netwerk draait, volg dan deze stappen:

1. Zorg ervoor dat alle gebruikers de Vabi UO software afsluiten.
  2. Download het ZIP-bestand.
  3. Pak het bestand uit in de map VABI_UO, welke op het netwerk staat.
  4. Elke gebruiker kan nu het Vabi Menu opstarten en inloggen met hun persoonlijke Vabi account.

Terug naar Migratie nieuwe klantportaal