Sjablonen koppelen

Ruimte sjablonen toewijzen

De sjablonen die als default zijn ingesteld bij het invoeren, zijn op dit moment toegewezen aan alle ruimten. Je kunt eenvoudig de gekoppelde sjablonen van de ruimten wijzigen.

Meerdere ruimten tegelijkertijd wijzigen

Wanneer je in de lijst een ruimte selecteert, zal deze ruimte ook in het geometrie-hulpscherm worden geselecteerd. Dit werkt ook andersom, waarbij je een ruimte in het geometrie-hulpscherm kunt selecteren, en deze ook in de ruimtelijst wordt geselecteerd.

Selecteer de ruimte in de selectiekolom (waar de muis zich bevindt in de onderstaande afbeelding). Je selecteert meerdere ruimten, door SHIFT ingedrukt te houden of in de selectiekolom je muis ingedrukt te houden naar beneden of boven te slepen.

Wanneer je meerdere ruimten geselecteerd hebt in de lijst of in het geometrie-hulpscherm (SHIFT ingedrukt) pas je deze in een keer allemaal tegelijk aan met Wijzig op selectie.

Gebouw sjablonen toewijzen

De sjablonen gebouweisen en gebouwregelingen koppel je onder Eigenschappen-Gebouwen aan het gebouw. Wanneer je meerdere gebouwen getekend hebt, kun je je hier een gebouw toevoegen met het plusje. Dit gebouw kun je bij Eigenschappen-Ruimten toewijzen aan de ruimten die bij dat gebouw horen.

Je kunt één gebouw per keer doorrekenen. Een extra gebouw aanmaken kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor omliggende gebouwen die zorgen voor beschaduwing (voor Gebouwsimulatie en Koellast).