Systeemeisen

Onderdelen Minimaal Aanbevolen Hoge performance
Windows versie Windows 8 Windows 10 Windows 10
Type opslag HDD SSD SSD
Processor Intel core i3
(dual core)
Intel core i5
(quad core of hoger)
Intel core i7
Intern werkgeheugen RAM 4 GB 8 GB 16 GB
Videokaart Standaard onboard videokaart van de processor Standaard onboard videokaart van de processor 2GB of 4GB videokaart
Software .NET framework versie 4.7.2

Visual C++ 2015 runtimes

.NET framework versie 4.7.2

Visual C++ 2015 runtimes

.NET framework versie laatste 4.7.2

Visual C++ 2015 runtimes

DirectX 10 of later (aanbevolen) of OpenGL 3.0 DirectX 12 DirectX 12

Vabi Elements op een Mac

Vabi Elements werkt alleen onder een Windows besturingssysteem. Heb je bijvoorbeeld een Apple Mac, Vabi Elements kan dan gebruikt worden via een virtuele Windows omgevingen, middels VMWare, Parallels Desktop of gelijkwaardig. Wel zijn hierbij een aantal aandachtspunten:

• Zorg er voor dat alle benodigde Windows onderdelen aanwezig zijn en installeer van te voren bijv. de laatste C++ x64 redistributable packages.
  • Zorg er verder voor dat de virtuele omgeving voldoende RAM, CPU en GPU heeft en niet gelimiteerd wordt in de instellingen.
  • Zorg er voor Parallels voor dat deze toegang heeft tot het hele systeem via: Systeem voorkeuren → Beveiliging & Privacy → Privacy → Volledige schijftoegang → Parallels toevoegen door op het + teken te klikken. Installeer voor Parallels hierna ook de Parallels tools.
  • Mocht je problemen ervaren met de Geometrie in Parallels, bijv. zwarte vlakken of helemaal geen weergave, zorg dan dat je de volgende bootflag toevoegd aan de Virtual Machine configuratie: video.gl3 = 0. Ga naar Configuration → Hardware→ Boot order en klik op de Advanced settings. Voeg hier deze Boot flag toe in de witte box.
  • Voor andere problemen met Parallels kun je contact opnemen met de Parallels Support of het Parallels Forum raadplegen.

Terug naar Installeren en Activeren